Tanker i natten

 

Æ får ikke sove!  Hodet e fullt av tanka.  Ikke på mæ sjøl, men på den verden æ leve i.  Æ synes facebook e en fin ting.  Stort sett iallfall.  Det e koselig å lese ka venna og bekjente styre med.  Artige historia, nån triste, og mange kloke!  Men av å til må æ ha pause fra den.  Når det poppe opp statusa som e full av eder og galler mot kreti og pleti.  Når voksne folk kalle hverandre idiota, homsefan og verre ting.  Ka e det med oss, når vi begynne å hate hverandre fordi vi har forskjellig mening?!

Hvis man har løst på å forandre meningan til folk, hjelpe det å møte det med hat da?  Hvis æ har en dårlig dag, å riv kjeft på han David så har han 2 valg.  Det lite kloke valget e å begynne å kjefte tilbake.  Da eskalerer det jo!  Det mer kloke e at han lar mæ smelle litt, å så gir han mæ en klæm eller sir nå morsomt.  Eller prøve å se situasjonen fra mi side..Å forstå koffer æ e sint.  E vi uenig, så prøve vi å møtes på halvveien.  Snipp snapp snute så va den krangelen ute!

Å æ e rimelig sikker på at alle vet det!  Så koffer så mye hat?  Å sinne?  Koffer må æ være lik naboen?  Koffer må æ ha samme mening som du?  Koffer må æ se ut som du?  Skal vi alle være like?  Tenke det samme?  Føle det samme?  Stemme det samme?!

Æ synes det e like galt at folk til venstre i politikken, kalle folk som stemme Frp, for idiota, lavtlønna, lavtudanna, lavpanna…som at enkelte folk som stemme Frp kalle alle muslima for terrorista å snyltera!  Hat avle hat!  Uansett korsen sia av politikken det kommer fra!

Koffer kan vi ikke ha litt mer kjærlighet til hverandre?  Mer forståelse!  Æ blir oppgitt…Din idiot! Æ skjønne jo at du ikke har utdanning!  HAHAHA du kan jo ikke skrive Norsk engang!  Æ håpe han blir påkjørt.  hahaha Han har gått på livets harde skole! Æ håpe at du blir voldtatt!..Din jævla muslim lover.Det hær sitt folk å skrive!  Voksne folk!

Korsen kan vi sitt bak tastaturet og mene at det vi tenke e den absolutte sannhet.  Og alle andre som ikke mene det samme e idiota?  E livet og verden så svart hvit?

STOPP VERDEN Æ VIL AV!!

Bortskjemte Nordmenn

Ja æ syns vi e det.  Vi e et knøtt lite land i hjørnet av verden.  Vi mangle ikke så mye.  Vi e et pretty rikt land.  Med gode systema.  Som vi kan få nytte av når og hvis vi trenge det.  Før eller seinere så vil de aller fleste av oss treng det.  Vi blir syk, gammel, arbeidsledig, går gjennom en krise  osv.  Da e det bra at man har et system som kan hjelpe oss.

De fleste av oss har tak over hodet og ei inntekt.  Helt perfekt e det ikke, for det e ganske mange som leve på fattigdomsgrensa.  Som slit for å få endan  til å møtes.  Som ikke har jobb, som må bo hjemme ennu dem ønske å bo på et aldershjem.  Ingen system e perfekt.  Alle system har sine svakheta.

Dizel e å en av de heldige. Han har det bedre og tryggere enn mange menneska!

Vi like å klage.  På alt som ikke fungere.  Kor jævlig vi har det.  Kor koko dæm e dem som regjere.  På matprisa, bensin prisa, flyprisa og andre prisa.  Æ skulle å ønske at AAP som æ får va myyye høyere.  Så slapp æ å bekymre mæ om æ skal betale strøm eller studielånet den hær mnd.  Men når æ tenke mæ om, så e den ikke så aller verst.  Med tanke på at æ ikke jobbe.  Æ kan fortsatt kjøpe mæ ei flaske vin i ny og ne.  Å æ lide ingen nød.

Vi klage på at det ikke e toalett  inne på rommet på sykehus eller aldershjemmet.  I andre land som e lang mindre rikt enn våres, hadde dem solgt nyra si for i det hele tatt komme sæ på sykehus.  Vi klage på humpate veia og Nrk lisensen.  Vi klage på mye, som æ synes vi burde holde oss for god til.

Det bor 7.6 milliarder menneska på jorda.  Mange millioner av dem har ingenting!  Mange millioner har litt.  Mange millioner har akkurat så mye at dem overleve.  Mange millioner lever uten trygghet, i land som e i krig, land der dem ikke får gå på skole, der dem må jobbe fra dem nærmest har lært sæ å gå.

I USA for eksempel, må du ha forsikring for å få helsehjelp.  Å selv om du har forsikring, e det hundrevis av diagnoser du ikke får forsikrings utbetaling for.  Har du ikke en jobb så e du rimelig overlatt til dæ sjøl.  Kanskje vi burde tenke oss litt bedre om før vi klage.  For vi e heldig.  De 5 mill som bor i det hær lille landet har trukket vinnerloddet.  Takket være oljen.  Å våre forfedre.

Vi kan fortsette å lukke øyan våres.  Si til oss sjøl at det e ikke våres problem om det e krig i Syria, eller mat mangel i Afrika.  Det e jo så langt unna.  Det angår ikke oss.  Så lenge vi har det trygt og godt e det ikke så fette nøye.

Kutt ned regnskogen, drep alle neshornan og elefantene.  Det angår ikke oss.  Drep hverandre, slipp bomber i hodet på hverandre, det e så langt unna oss, vi blir ikke truffet.  Slepp plast i havet, fortsett overforbruket. Det e langt frem i tid før vi blir påvirka.  Ungan våres vil sannsynligvis overleve det.  Kanskje ikke barnebarna våres, eller oldebarna våres.  Men vi, vil overleve det!

Alle levanes vesen på jorda leve i en symbiose.  Vi e avhengig av hverandre for å overleve.  Til og med de plagsomme myggan vi har hær i Finnmark på sommeren e nødvendig.  Hvis alle som bor hær oppe kjøpe sæ myggjager så dem kan sitte uforstyrra ute på sommer kvelden å grille, ka da?  Ka skjer hvis mygga dør?  Da dør dem som livnære sæ på mygga.

Ka skjer med lille Norge hvis resten av Verden går på dunken?  Dør vi Nordmenn da?  Eller kan vi fortsette livet våres som før?

Av og til når æ tenke på det hær, så ønske æ at vesten skulle bli litt rista.  Litt sånn «våkne nu for fan opp»!  Vi kan ikke bare lukke øyan å tenke på oss sjøl.  Vi må slutte å være så jævla egoistisk.